d’abril 30, 2004

menys IVA, més llibres?

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, va anunciar ahir que el Govern portarà a terme una reducció de l'actual 16% de l'IVA aplicat a la producció musical a un 4% i que establirà un 1% d'IVA "simbòlic" en el cas dels llibres. Calvo va assenyalar que la música tenia un impost excessiu i que aquesta mesura suposarà "una rebaixa real en el preu que pagaran els ciutadans, i fomentarà la compra i també la producció".
La ministra va fer aquestes declaracions ahir a Madrid després de l'acte de presentació del llibre de Ian Gibson Dalí joven, Dalí genial, i va justificar la decisió dient que "la cultura no pot ser entesa com un producte, sinó com un bé ciutadà". Segons Calvo, a l'estimular el consum d'aquests productes, a més de beneficiar la indústria, es pot crear un marc perquè els creadors rendibilitzin el seu treball. "La idea de l'artista que viu de l'aire és absurda. S'han de protegir els drets de la propietat intel.lectual i d'autoria", va dir en una entrevista concedida a la cadena Ser.
La nova mesura, va afegir, ajudarà a lluitar contra la pirateria "perquè abaratirà el producte i el farà més atractiu per al públic que el que es ven il.legalment al carrer". La ministra va afegir que s'ha de perseguir el delicte amb l'ajuda de les policies autonòmiques.
Calvo també va revelar que el Ministeri de Cultura, durant l'etapa del Govern del PP, va perdre 85 milions d'euros perquè Foment no va aplicar l'1% cultural, previst a la Llei del Patrimoni Històric. Per això va anunciar que vigilarà l'aplicació d'aquest impost, que implica que en els pressupostos de les obres públiques s'ha de destinar l'1% a la cultura. Al mateix temps, la ministra va ressaltar que està estudiant una reducció de l'IVA en l'art.

1 Commentaris:

Anonymous Anònim said...

Cool blog !

5:08 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home