de juny 16, 2009

BLOOMSDAY

m'he llevat sortida d'un coixí molt rebregat,he somiat variants de lo de gairebé sempre, he triat una roba que no m'acaba d'agradar, i he agafat una rebequeta per a que la feina no em trobin massa escotada ( ràbia per les limitacions de vestuari), he preparat un nescafè amb llet freda, freda i una cullerada de sucre una mica cristal·litzat. dubtava si agafar motxila o bossa però com he de portar endolls al concert d'avui vespre a l'Apolo ho sortit carregada de casa, última hora: comprovar si portava canvi, carregador de mòbil, clip pel cabell i claus per si arribo realment tard,. mescla de mandra i il·lusió respecte el concert de nit. arribar puntual a la feina, maquetar un llibre per nens que sortirà al febrer 2010 (inevitablement pensar: i on seré jo el proper hivern?)fer meravelles amb el freehand i uns pdfs per a que les entenguin a la Xina, sortirà bé?. sortir al carrer volant a buscar una mostra de la il·lustradora del llibre que no pot aparcar, mirada sorneguera del porter en plan " el que s'ha de fer..." contrast tèrmic brutal, carrer color taronja xafogor, interior llum fluorescent gelat. trucades, mails, + pdfs, mirar el flickr, factures i una companya de feina que em dóna conversa, va de conflictes de parella, paro l'orella... posar a carregar el mòbil per si les mosques. a les dues, sortir pitant a dinar, gana i ganes de fullejar el diari, han decidit no tenir més La vanguardia, les planes de cultura de El Periodico fan peneta, quatre, llegeixo sobre Irán. truco al meu pare que dina amb ma tieta, ha pogut fer els deures: portar el rebut bancari al Bestiari, anar a buscar canvi pels recitals de dissabte i investigar el tema pugor de la terrassa, li envejo la vida de jubilat i el compadeixo del dinar amb la tieta que no callarà ni per mastegar. rebo mail del miquel que no acabo d'entendre, llegeixo al seu bloc escrit per Anaïs Nin: Soy la mujer que da ilusión y recibe la imaginación del hombre. I penso : imaginación??? en tenen més les dones que conec. me'n recordo de N i li demano com va anar ahir, coordino una tarda amb I i dono ànims a IP i les seves oposicions. miro el catàleg del grec i decideixo anar a dos espectacles més, hauré de treure diners, i ansio la paga extra.falten deu minuts per la feina, mossego els glaçons del tallt i creuo casp, seguiré demà, que de nit arribaré tardet a casa.

16:42, tres microtalls de corrent a la feina, surt l'Anton esverat: "si volen que pleguem ens ho diuen ia ja està, sortim a prendre la fresca..." deu ser l'aire condicionat. intent fallit d'enviar un mail megallarg a la xina. em truca algú al mòbil i no diu res. si? si? si? vaig pel quart intent de mail i de vigilar el mòbil.

12 de la nit. arribada de l'Apolo, seria massa llarg explicar tota la tarda... finalment he pogut enviar el megamail xinès malgrat els talls de llum, m'han depilat, i he demanat hora per tunejar altres parts del meu cos. m'he deixat el llibre que llegia a la taula de la feina i m'he limitat a seure veient passar la gent més d'una hora al costat de l'Arnau, per beure Fanta de taronja. trucada de N des de la seva feina, s'emociona explicant la cita d'ahir.. conversa al costat sobre el preu dels gossos i del millor sexshop per comprar un detallet, per això els cambrers del Rincón del Artista estan més que informats.

trobar-te tot de gent que va al recital, veure un Vichy amb gel, saludar, saludar i comentar amb el Forns el darrer joc del facebook., esbossar somriures malgrat el cansament. demanar si sóc a la llista i sí, hi sóc. compartir parada amb la Sònia i un paio amb un tro de veu que no em deixava sentir els Nens Eutròfics. dels nostres vendre poc, saludar molt. dels d'estrenu vendre'n molts.l'Alorda se'ns posa de genolls a la parada i en Pau diu que hauríem de fer subscripcions a LaBreu. comentar la gent que recorre el local i fer safareig amb el miquel , planificar els recitals de Blanes i Torroella oralment, l'estat de les ditribucions a llibreries i els deures que ens donem. un amic gai em diue " a veure quan quedem sols sense marits" en la seva línia seductora.sortir a l'aire paral·lel i endinsar-me al metro, xafogor i un guiri anestesiat per l'alcohol al bell mig de l'andana de sants, amics amb ganes de deixar-lo tirat. trobar-se una veïna i xerrar, arribar a casa, treure's els pantalons i caminar descalça per casa. passar un cotonet per la cara xop de líquids refrescants. posar els llibres no venuts a lloc, i els diners a la capseta cutre de sempre. explciar a l'ignasi el planing dels propers dies, i ell convençut que demà és divendres. i no, són les opos, és l'efecte projecte.preparar la bossa per demà, dormiré fora: un dipòsit de llibres per la Catalònia, muda, claus, moneder, càmera, la carpeta d'albarans.l'ignasi canvia la sorra dels gats i em diu que anirà a dormir tard estudiant. teclejar aquest post, esquivant els mimos del mait i la gata, i anar, de pet, al llit, queden sis hores per ser dormides.

de fons al llit l'ignasi em posa "Eye of the tiger" versió Chiara Mastroniani, el millor del dia

*e*

4 Commentaris:

Anonymous Anònim said...

M'agrada aquest canvia a la prosa.

Petons

11:05 a. m.  
Anonymous tina vallès said...

Jo també tinc delegat al Copi el canvi de la sorra dels gats, ji, ji! :)

5:07 p. m.  
Anonymous Aurora said...

Encara el costum de mossegar glaçons... jaja ;-)

8:10 p. m.  
Blogger Portnoy said...

Hay muchos gatos en los textos del bloomsday. Mi gata murió hace poco... aunque dicho así parece el diálogo de una mala novela.
Perdona el retraso pero el camino a sido largo y el tiempo escaso.
Muchas gracias por tu colaboración.
Un saludo

11:30 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home